Kika actie voor onderzoek Ewing Sarcoom

Wij sponsoren het project Ewing Sarcoom via Lisanne Spaander.

Zondag 7 juli jl. stond de SV Alphen geheel in het teken van modelbouw en KIKA, want er werd namelijk weer een KIKA 12 uurs modelbouw marathon georganiseerd. Zoals voorgaande jaren kwamen modelbouwers vanuit het hele land naar Alphen a/d Rijn met als doel te modelbouwen en hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor het KIKA-doel van Lisanne Spaander: ‘Mr. Ewing Sarcoom de wereld uit’ Van 09.00 tot 21.00 uur was het een gezellige drukte op de Amerikalaan. Natuurlijk werd het Nederlands dames elftal tijdens het modelbouwen niet vergeten. En dus ging de televisie in de middag aan voor de spannende finale. Helaas was er niet het gewenste resultaat, maar dat mocht de pret niet drukken. Een tombola en persoonlijke verkoop zorgden ervoor dat de donatiepot goed gevuld werd. Evenals de inloop van bezoekers die de pot ook rijkelijk vulden. Er kan teruggekeken worden op een succesvolle dag met een geweldig mooie opbrengst! 

Ewing Sarcoom is zeldzaam in Nederland, waardoor er nauwelijks onderzoek plaatsvindt in ons land. Er is momenteel slechts een onderzoek gaande, in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Ik mocht laatst meekijken bij dit onderzoek en heb stukjes gefilmd, super interessant. Mocht het Ewing Sarcoom (weer) terugkomen bij mij, dan is er in Nederland geen behandeling meer voor handen en dan mag ik direct naar Amerika om daar mee te doen aan een studie die bij twee patiënten goede resultaten geeft. Als je als patiënt te horen krijgt dat er geen behandeling meer voor je is, is dat best heftig. Ik heb ook dierbare vrienden verloren aan deze vorm van kanker. Voor mij was het reden om deze Kika actie te starten: voor meer onderzoek naar Ewing Sarcoom.
Meer over Lisanne Spaander: www.lisannespaander.nl.

Corien ging met Fay mee naar het Prinses Maxima Ziekenhuis

Ooit had ik tegen mijn grote kleine vriendinnetje Fay gezegd dat ik weleens met haar mee zou willen naar het Prinses Maxima Centrum. Vandaag ging dat dus gebeuren. Samen met mamma Winanda gingen we op weg naar Utrecht. Aangekomen ging mijn kleine kanjer eerst bloedprikken en hierna wegen en meten. En toen was het wachten op de dokter. Ondertussen kreeg ik al een kleine rondleiding van Fay. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Nog nooit een ziekenhuis gezien wat zo geweldig is voor zieke kinderen. Terwijl dit ziekenhuis te maken heeft met de ergste vorm van ziekte, straalt het zoveel licht, vrolijkheid en liefde uit. Werkelijk ongelooflijk. Alle personeelsleden straalden ook zoveel positiviteit uit! Terwijl we wachtten op de dokter, ontstond er een gesprek aan onze tafel tussen Winanda en een andere moeder. Haar dochter zat erbij en zij vertelde dat ze nog 14 weken chemo moest. De moeder vroeg hoe het met Fay zat en toen Winanda vertelde dat zij bijna 2 jaar kankervrij is, begon de moeder te glunderen. Ze zei: “Wauw, wat een geweldig nieuws. Wij moeten nog even die 14 weken, maar dit staat ons ook te wachten”. Vervolgens keek ze naar haar dochter en zei: “Kijk lieverd, nog even wachten en dan ben jij er ook vanaf. Het komt allemaal goed”. Dit kleine nuchtere, maar tevens liefdevolle beladen gesprekje heeft op mij enorme indruk gemaakt. De hoop en positiviteit van de moeder en dochter, alleen al bij het zien van Fay….kippenvel! Het consult bij de zeer vriendelijke dokter was ook heel positief, wat ons alleen nog maar vrolijker stemde. Na het ‘officiële’ gedeelte en een heerlijk broodje in het restaurant, begon de grote rondleiding. Zo zag ik de muziekkamer. Een kleurenspektakel waar kinderen mogen dansen, zingen en muziek maken. Mede mogelijk gemaakt door Armin van Buuren. En ook een soort onderzoekskamer. Hier wordt o.a. op kinderlijke wijze uitgelegd hoe cellen werken en hoe een dokter in het lab naar cellen kijkt. Er staat dan bij: Hoe weet een dokter nou dat je kanker hebt? Maar ook hoe een infuus werkt. Interactief kunnen de kinderen dan kijken wat een infuus doet. Wat was dit een indrukwekkende dag zeg. En wat ben ik dankbaar dat ik dit van dichtbij heb mogen meemaken. Het blijkt ook maar weer dat geld inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker zo belangrijk is. Daarom blijf ik ook geld inzamelen voor Kika. Vandaag maar weer eens te meer gezien hoe belangrijk dit is.