post

Krijgen we de kelere?

Het Leger des Heils en SV Alphen gaan samenwerken om textiel uit het huishoudelijk afval te krijgen. Per jaar verdwijnt er per huishouden gemiddeld 11 kilo kleding en schoenen in het huisafval. SV Alphen heeft als doel in elk geval zoveel mogelijk hiervan te laten recyclen. Dit spaart het milieu en helpt mensen die het nodig hebben, aan tweedehands kleding.
Wij hebben een rolcontainer geplaatst die het de inwoners/leden gemakkelijker maakt om hun kleding in te leveren.
Het Leger des Heils ging 125 jaar geleden al met de voddenkar langs de deuren en heeft nog altijd een sociaal doel met tweedehands kleding.
SV Alphen krijgt voor hun inspanning een kleine vergoeding. Zo helpt u het Leger des Heils en SV Alphen door inlevering van uw gebruikte kleding.
Tijdens onze openingstijden bent u welkom om uw kleding in de container te stoppen.

Doe ook mee!

Kleding aanbieden in gesloten zak. Schoenen per paar gebonden a.u.b.

WEL

Kleding draagbaar en niet-draagbaar (schone) lappen en textielresten Schoenen draagbaar en niet-draagbaar
Kledingaccessoires Zachte knuffels Huishoudelijk textiel

 

NIET

Natte en/of besmeurde kleding en textiel Tapijt en vloerbedekking Hard speelgoed
post

Brandstichting bij sv Alphen

Op dinsdagavond 9 mei, rond 23.30 uur, boort de man een gat bij de zijdeur van het pand aan de Amerikalaan. Even later komt hij terug met een rode jerrycan en laat door het een brandbare vloeistof door het gat naar binnen lopen. Vervolgens maakt hij een spoor van vloeistof over de stoep en steekt deze -buiten het beeld van de bewakingscamera- aan. De schade blijft beperkt, maar SV Alphen baalt als een stekker van de brand.
Een week eerder werd er ook al een gat geboord in de voordeur van het pand. Bij het ontdekken van het gat werd gedacht aan een inbraakpoging, maar nu bestaat het vermoeden dat het toen al de bedoeling was om brand te stichten.

Lees verder