Action Air

Aiction Air

Sinds 10 januari 2014 beoefenen wij Action Air/IAPS. Elke vrijdagavond is er gelegenheid om van 19:30 tot 23:00 Action Air IAPS te trainen. Een aantal maal per jaar houden wij club matches. De kosten zijn € 5,- per avond. Vergeet niet jouw NABV-pasje mee te nemen! Als je nog geen NABV pasje hebt, vul dan het formulier bij “kom eens langs” in.

Wat is Action Air IAPS?

Action Air IAPS is een dynamische vorm van schietsport, welke wordt geschoten met Airsoft pistolen en geweren.

De discipline IAPS heeft wortels bij de reguliere schietsport. Rond 1950 ontstond daar de IPSC (International Practical Shooting Confederation). Later is deze discipline ook ingevoerd bij de NABV, omdat de Airsoft apparaten zich goed lenen voor deze vorm van sport. Een nieuwe discipline ” Action Air IAPS ” sport was geboren.

Action Air IAPS is een relatief jonge sport en daarom nog niet erg bekend onder het grote publiek. De NABV heeft sinds 2014 een competitie opgezet.

Voor het rulebook volg de volgende link: NABV rulebook handgun.

Airsoft Service pistol

Airsoft Service pistol daagt u uit om zeer accuraat te schieten op een kaart. Deze kaart is op verschillende afstanden van de sportbeoefenaar geplaatst. Het schieten gebeurt vanaf verschillende afstanden.

Voor service pistol zitten we nog in de tryout fase.

Regels en Veiligheid

Het spelen van Action Air IAPS is gebonden aan een aantal belangrijke regels om het spel zo veilig en eerlijk mogelijk te houden.

     1: VEILIGHEIDSBRIL
Het dragen van een veiligheidsbril is ten alle tijden op de stages verplicht. Zodra je de stages betreedt, gaat de bril niet meer af. Ook zodra een wedstrijd / training is afgelopen dien je de bril op te houden. Deelnemers blijven vaak nog bb’s afvuren en het kan gebeuren dat een Airsoft wapen met een defect vanzelf begint te schieten. Pas in de Safety Zone mag de bril afgedaan worden.

     2: DE SAFETY ZONE
De Safety Zone, de naam zegt het al, is een veilige haven voor alle deelnemers en onze crew. Het is de bedoeling dat iedereen hier op een veilige manier rond kan lopen. Het is, in de safety zone niet toegestaan, om met geladen magazijnen, BB’s of Gas, te komen. Dit om zeker te zijn dat de safety, ook echt de safety is

     3: Range Officers
Om de veiligheid, en regels te garanderen zullen er tijdens matches range officers rondlopen. Deze zijn herkenbaar aan rode T-shirts of jassen. De range officers houden toezicht op de veiligheid, spelregels en kunnen helpen in geval van pech met de wapens of calamiteiten. Bij discussie heeft de range officer altijd het laatste woord.

     4: FPS TEST
Op al onze evenementen is het toegestaan om je eigen Airsoft pistool mee te nemen. De wapens dienen echter wel aan een aantal eisen te voldoen voor deze in het speelveld gebruikt mogen worden. Eén van de regels is bijvoorbeeld Max 500fps.

Algemene regels

Binnen de accommodatie van de schietsportvereniging Alphen dienen alle aanwezige personen zich te houden en te gedragen volgens het huisreglement van de schietsportvereniging Alphen. Het dragen van camouflage kleding o.i.d. is verboden. Een ieder die zich niet volgens de regels gedraagt zal per direct uit de accommodatie gezet worden.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar mag Action Air / Airsoft beoefenen.
Meld je aan via de site en kom eens lang.

Links

Facebook IAPS Alphen – Volg ons op onze Facebook pagina.