post

Brandstichting bij sv Alphen

Op dinsdagavond 9 mei, rond 23.30 uur, boort de man een gat bij de zijdeur van het pand aan de Amerikalaan. Even later komt hij terug met een rode jerrycan en laat door het een brandbare vloeistof door het gat naar binnen lopen. Vervolgens maakt hij een spoor van vloeistof over de stoep en steekt deze -buiten het beeld van de bewakingscamera- aan. De schade blijft beperkt, maar SV Alphen baalt als een stekker van de brand.
Een week eerder werd er ook al een gat geboord in de voordeur van het pand. Bij het ontdekken van het gat werd gedacht aan een inbraakpoging, maar nu bestaat het vermoeden dat het toen al de bedoeling was om brand te stichten.

Tips
De politie is op zoek naar de dader. De man is niet duidelijk in beeld, maar wel is te zien dat om een man met een slank postuur gaat. Hij draagt zwarte schoenen met een witte zool, een donkere broek en een donkere jas met een capuchon. Ook draagt hij zwarte handschoenen.
Mensen die tips hebben over de brand worden verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070.

Team West heeft dinsdagavond beelden getoond van de brand bij de schietvereniging in Alphen aan den Rijn. Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe een man de brand in het nieuwe clubgebouw aansteekt.

Flinke brand bij schietvereniging op de Amerikalaan

Bij Schietsport vereniging Alphen op de Amerikalaan heeft dinsdag op woensdag nacht een flinke brand gewoed. De politie doet ter plaatse uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Omstreeks 1.30 uur zag een vrachtwagenchauffeur vanaf de N11 rook uit het gebouw komen. Vervolgens schakelde hij de hulpdiensten in, die met spoed ter plaatse kwamen. De brandweer heeft de deur geforceerd en vervolgens de brand geblust. Toen de brand eenmaal geblust was is de recherche ter plaatse gekomen, dit om onderzoek te doen naar de toedracht van de brand. Een stoeptegel werd door de politie meegenomen waar een nog onbekende vloeistof op lag, mogelijk is dat benzine.

Volgens een lid van de schietvereniging is er vorige week dinsdag nog een poging inbraak geweest, of de brand en de poging inbraak met elkaar te maken hebben onderzoekt de politie.

Schietvereniging Alphen heeft brandstichter duidelijk in beeld

DEN HAAG – De onbekende die eerdere deze week brand stichtte bij Schietsportcentrum Alphen in Alphen aan den Rijn is duidelijk te zien op beveiligingsbeelden. Dat laat de vereniging weten. De beelden zijn inmiddels overgedragen aan de politie.

Volgens secretaris Aart van der Nagel heeft de brandstichter eerst een gat in de deur gemaakt. ‘Een kwartiertje later kwam deze persoon doodleuk terug met een rode jerrycan,’ vertelt hij op basis van de beelden. ‘Daarna nam hij alle tijd om de inhoud ervan in de hal te gieten en het in brand te steken.’

Het vuur werd in de nacht van dinsdag op woensdag ontdekt door een vrachtwagenchauffeur die over de N11 reed. De brandweer had het vuur daarna snel onder controle, maar de schade aan het pand is toch aanzienlijk. Volgens de vereniging brandde de complete entree uit.

Schieten kan weer

Ondanks dat de schietvereniging nog geen idee heeft wie de brandstichter is, zijn de leden wel weer welkom om te komen schieten. ‘We zijn weer druk aan de gang,’ zegt van der Nagel.

De schoonmaak is begonnen

Een bedrijf gespecialiseerd in het schoonmaken na brand is druk bezig om het gehele pand te reinigen.
Zelfs gipsplaten en isolatiemateriaal wordt er uitgetrokken. Alle elektrische apparaten worden open gemaakt en geheel gereinigd.

Geef een reactie